Πάμε Ταξίδι , Guide

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία

Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός

Δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2025

Η Telegraph έθιξε το ζήτημα του υπερτουρισμού στα πιο δημοφιλή θέρετρα για τις καλοκαιρινές διακοπές και η Ελλάδα δεν λείπει από τον κατάλογό της.

Το πρακτορείο, παρουσίασε «10 μέρη που καταστράφηκαν από τους τουρίστες» και πρότεινε «πού πρέπει να πάτε αντ' αυτών». «Οι παραθεριστές στα πιο πολυσύχναστα σημεία της Ευρώπης αντιμετωπίζουν πλήθος κόσμου, εχθρικούς ντόπιους και υψηλές τιμές, αλλά υπάρχουν εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις», σχολιάζει στο σχετικό δημοσίευμά της, η Telegraph.

building-4364408_1280.jpg

Στο Instagram post που έκανε για το άρθρο, η συντακτική ομάδα έγραψε: «Η Βενετία και η Μύκονος είναι και οι δύο πολύ γεμάτες για εσάς; Φαίνεται ότι ολόκληρη η Ευρώπη υποφέρει από το βάρος των πολλών επισκεπτών. Ο τελευταίος ευρωπαϊκός προορισμός που έπεσε θύμα του υπερτουρισμού είναι η Νήσος Κομίνο, το άλλοτε παραδεισένιο νησί της Μάλτας που έχει μετατραπεί σε "ζώνη καταστροφής γεμάτη σκουπίδια" σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές ήσυχες γωνιές, αν ξέρετε πού να ψάξετε. Παραθέτουμε τις 10 εναλλακτικές μας για τα δημοφιλή σημεία».

Πρώτη στη λίστα της Telegraph έρχεται η Μύκονος. Το πρακτορείο προτείνει «άλλαξε τη Μύκονο με την Τήνο» και «άλλαξε τη Βενετία με το Τρεβίζο».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close